Een speciale wens…

Dag lieve vriendjes, mama’s en papa’s,

Ik was een weekje voordien even langsgegaan in de klas omdat ik de kleuters graag inspraak wou geven in het thema. Wat vinden zij belangrijk aan Kerst? We schreven het op en stopten dit in de wenskoffer. We wreven eens goed over de koffer, uit hoop dat onze wensen zouden uitkomen. Onze vriendjes waren meteen zo verkocht aan onze wenskoffer dat het niet enkel bij wreven bleef… Kussen en knuffelen, ze wouden de wenskoffer houden.
Maandag keken we in de koffer of onze wensen waren uitgekomen. Spannend! Even schudden, misschien konden we horen of er iets inzat. We openden de koffer, maar helaas… Ons blad met wensen zat er nog steeds in. We dachten er samen over na, wanneer we eigenlijk een wens mogen doen. Al snel kwamen vele ideeën naar boven: een wensput, blazen tegen een paardenbloem, wanneer een lieveheersbeestje op je komt zitten, wanneer je een wimper verliest, wanneer je een vallende ster ziet in de lucht… Komen wensen altijd uit? Mag je zomaar alles wensen? Waren enkele discussiepunten en ze kwamen allemaal vlot op voor hun eigen mening.
DIGITAL CAMERA                  DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA                   DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA
Wanneer we na de speeltijd terug in de klas kwamen, hing er een grote wolk boven onze kring. Wat vreemd! Juf Stephanie zette een rustig muziekje op en we mochten ons op een dekentje in de kring leggen onder het wolkje. We deden een relaxatiemoment en iedereen kwam tot rust. Verbluffend hoe iedereen kon genieten van dit stille en rustgevende moment. Een pakkend moment om hun zo te zien genieten van de rust. Ze kregen een wenssterretje. Dit mochten ze ergens op hun leggen. Vele kozen voor het hoofdje, anderen voor hun hartje, anderen voor hun gezicht… Juf Stephanie vertelde de relaxatietekst en zij konden in alle rust en stilte nadenken over hun wens. Wanneer dit moment gedaan was, wouden ze zelfs nog langer in alle rust blijven liggen.
DIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERA   DIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERA

Later vertelde juf Stephanie ook wie er boven op het wolkje woonde. Het wensmeisje, zij kan niet praten, maar wel heel goed luisteren. Ze wil graag luisteren naar al je geheimen en je kan haar echt alles vertellen. Het wensmeisje werd verschillende keren door hun naar beneden geroepen en er werden haar vele wensen verteld. Het wensmeisje kreeg echt een rol in onze klas.
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA

HIEPERDEPIEPERDEPIEP!!!!! KYRA  EN YÜKSEL ZIJN  JARIG!
DIGITAL CAMERA             DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA

Help onze wenskoffer was verdwenen! Er lag wel een enveloppe in onze klas, hierin zaten enkele opdrachten in. Als we deze konden oplossen, kregen we tips om de wensboom te vinden.
DIGITAL CAMERA
Wanneer we onze wensboom met veel teamwork in de klas hadden gekregen moesten we de klus nog zorgen te klaren om hem in elkaar te zetten.
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA
Utku vloog meteen naar de schroeven. Hij toonde ons hoe het moest en wist ook dat de gaatjes over elkaar geschoven moesten worden voordat je de schroef erin kon draaien. WAUW!
DIGITAL CAMERA

Ook Melina hielp hem in elkaar te zetten.
DIGITAL CAMERA             DIGITAL CAMERA

Nu onze kerstboom in elkaar gezet was, waren we klaar om hem te versieren. Door aan de schijf te draaien wisten we wat we in de boom moesten hangen. Door met de dobbelsteen te gooien, oefenden we de begrippen: bovenaan, onderaan en in het midden. We moesten dus rekening houden met twee eigenschappen.
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA
Nu dat onze kerstboom helemaal klaar was, ontstonden er in de schildershoek ook prachtige kerstbomen!
DIGITAL CAMERA

Maar we probeerden ook het spiegelbeeld af te maken van de kerstboom.
DIGITAL CAMERA

En stokjes van groot naar klein te leggen zodat er een kerstboom tevoorschijn komt.
DIGITAL CAMERA                  DIGITAL CAMERA

Alessio en Yüksel waren maandag nog hard aan het opgaan rond het sinterklaasfeest.
DIGITAL CAMERA
Ik vertelde het kerstverhaal met houten poppetjes zodat het verhaal realistisch werd voor ons allemaal. Het verhaal werd nog talloze keren door hun nagespeeld.
DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA             DIGITAL CAMERA   DIGITAL CAMERA

Er kwam ook een REUZEgrote kerststal in de klas. Nog wat verkleedkleren en het verhaal kwam helemaal tot leven.
Maria, de herder en de ezel.
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA

Maar ook bij de poppenkast lieten onze vriendjes het verhaal verschillende keren terug komen.
DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA
Nadat de foto’s getrokken waren voor onze nieuwjaarsbrief, mochten de vriendjes ook zelf met een fototoestel aan de slag gaan in de klas. Vooral Mehmet-Ali vond het geweldig!
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA
Het was echt hun toestel en dit zorgde voor heel wat grappige beelden:

Nadat het mij opviel dat de media bij hun erg in trek was, vond ik het volgende in de winkel. Het is een schrijfbord nagemaakt in de vorm van een tablet. Ook dit zorgde voor veel aandacht. Melina kon er al heel mooi op schrijven! Echt knap!
DIGITAL CAMERA

Tristan kwam op het geweldige idee om een eigen wensmannetje te maken. Zo kon hij altijd en overal een wens doen als hij het nodig had. Juf Marleen en ik dachten dat het wel een leuk idee was als alle vriendjes van de klas een wensvriendje hadden en mee naar huis konden nemen. Want ook bij Julie haar thuis waren ze rond wensen aan het werken. Heel erg fijn!!!! Een hele dikke merci aan juf Marleen haar mama en mijn mama voor het naaien van de wensmannetjes. Zo konden onze vriendjes helemaal hun eigen wensmannetje maken. Een tafel vol met knutselmaterialen kon hierbij natuurlijk ook niet ontbreken. De resultaten waren verbluffend en waanzinnig mooi! Je herkende meteen wie van welk wensmannetje was. Ze waren heel erg typerend!
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA            DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA

Utku en Mehmet-Ali konden wel huilen van het lachen. Zoveel plezier hadden ze met anderen te kietelen met de pluimpjes. Ze straalden!
DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA            DIGITAL CAMERA

Julia en Arda gingen aan de slag om de muren te bepleisteren met het trapladdertje. Net echt!
DIGITAL CAMERA

Ik maakte ook voor hun een werkbank om hun spel te verrijken in de klas. Er zaten blijkbaar echte timmermannen en vrouwen tussen!
DIGITAL CAMERA

We zijn deze week ook heel erg vaak bezig geweest met strijkparels. Voor sommigen was het nieuw, voor anderen herkenbaar. Ook hier ontstonden vele mooie creaties. Ze waren verbaasd, hoe het strijkijzer ervoor kon zorgen dat alle pareltjes aan elkaar bleven kleven.
DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA                   DIGITAL CAMERA

Mag ik jullie ook nog even voorstellen aan onze zoekkampioen van onze klas: Julie! Razendsnel vond ze in de zoekboeken meteen alle verstopten voorwerpen.
DIGITAL CAMERA

Een gezellig kerstfeestje met juf Lore, Mhhhhhhhhh lekker, pannenkoeken! Gelukkig hadden we zo goede afwassers. Dankjewel Isabeau en Jill!!!
DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA

Een mooie kerstviering kon natuurlijk niet ontbreken!
DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA

Enkele sfeerbeelden:
DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA            DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA            DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA             DIGITAL CAMERA

Bedankt lieve schatten voor de fijne week!

Lieve groetjes juf  Stephanie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: