Doei vakantie, hallo school!

Lieve vriendjes, mama’s en papa’s,

Als je de foto’s in het groot wilt bekijken, kan je hier gewoon even op klikken.

Allereerst nog enkele foto’s van vorig schooljaar. Gioia kwam al eens een kijkje nemen op haar nieuwe schooltje. De vriendjes waren toen al zo blij met Gioia als nieuw vriendinnetje in de klas. Voor hun allemaal, was het natuurlijk ook heel spannend om eens te komen kijken in het nieuwe klasje.
DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA

Wat spannend. Na een lange en hopelijk erg leuke vakantie, was het weer tijd om naar school te gaan. Ook ik vond het het heel erg spannend en we hadden er al enorm veel zin in! ‘s Morgens op de speelplaats waren er slechts enkele traantjes en eenmaal in de klas, waren deze al helemaal verdwenen en volgden er vele vakantieverhalen.
We gingen op ontdekking in de klas welk speelgoed er allemaal was en hoe dit in zijn werk ging.

In de kring werd er heel wat gebouwd en ze waren er duidelijk fier op.
10579264_10205262327939512_698312687_n            10808028_10205262353900161_1447784479_n               DIGITAL CAMERA     10807907_10205262327539502_806508049_n       DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA      DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA

Ook Gioia, Julie en Niel bouwden een prachtig huis.
10807055_10205262327379498_949501192_n             10751669_10205262352420124_106204140_n            10807846_10205262353940162_231895341_n                                DIGITAL CAMERA

Er werden niet enkel dingen gemaakt met de duplo-blokken, maar ook met de Clics-blokjes. Ze maakten er prachtige kronen mee. Juf Stephanie hielp in de grote doos zoeken naar diamantjes. Ik zag dat Julia nog niet zoveel diamantjes had, als de anderen dus gaf ik haar enkelen. Ze gebruikte deze niet maar zei: “Ik heb er net al gehad juf, ik geef deze aan Niel en Gien want ik wil graag delen.” Hoe mooi! Gien heeft erg hard gewerkt aan haar kroon. Het was niet altijd gemakkelijk en we moesten soms erg hard drukken. Niel vertelde de hele week door enorm veel verhalen van Frozen en wou daarom graag een echte prinsessenkroon. Kyra maakte bij haar kroon zelfs een prachtige armband.
DIGITAL CAMERA              DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA              DIGITAL CAMERA

De auto’s waren heel erg in trek bij Utku en Mehmet-Ali. In één week tijd maakten ze prachtige garages om de auto’s in op te bergen. Nog nooit had juf Marleen iemand zo iets zien maken. Ze waren er echt super creatief mee. Ze stopten de blokjes tussen de bank en de bakken die eronder staan.
DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA

Tristan en Max maakten een enorm groot treinspoor. Wat konden zij dat goed! Tristan wist ons enorm veel te vertellen over hoe je dit het best maakt en hoeveel treinen hij thuis wel niet heeft.
DIGITAL CAMERA

Gioia, Fiona, Melina, Jill, Gien en Isabeau waren dan weer helemaal in de ban van het wasrekje en druk in de weer om de was op te hangen. Daar ging de bel van de speeltijd al, maar de meisjes waren zo druk bezig dat ze dit niet eens door hadden. Ze wouden dolgraag de was eerst opgeplooid hebben. Knap hoor meisjes! Wat hebben jullie mama’s geluk met zo een helpende hand!
DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA

Niet enkel de was werd gedaan, maar er werd ook heerlijk gekookt! Terwijl Luca in de kookpotten stond te roeren zei hij: “Lekker pikant maken!”. Isabeau zorgde dan weer voor een mooi gedekte tafel. Wat een teamwerk!
DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA        DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA

Melina en Luca zorgde goed voor de baby’tjes in onze klas. Een echt mamaatje en pappaatje!
DIGITAL CAMERA       DIGITAL CAMERA

Onze klas is de visjesklas. Daarom werkten we rond het boekje: De mooiste vis van de zee. Hierna probeerden we zelf ook de allermooiste vis te maken. Melina probeerde hierna dit zelf ook nog eens te tekenen samen met Niel.
DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA         DIGITAL CAMERA
Ze keken in het dikke rode boek waar alle onze vriendjes van de klas in staan met foto’s van thuis, broers en zussen, hobby’s, mama en papa,…
DIGITAL CAMERA

En natuurlijk kon puzzelen niet ontbreken!
DIGITAL CAMERA              DIGITAL CAMERA

De vriendjes konden ook prachtige juwelen maken.
DIGITAL CAMERA          DIGITAL CAMERA

Jill werkte erg nauwkeurig met Hamertje Tik. Ook Gien en Kyra deden heel erg hard hun best.
DIGITAL CAMERA           DIGITAL CAMERA

Ook in het Barbiehuis gingen we op ontdekking. En de piratenboot mochten we ook niet vergeten.
DIGITAL CAMERA            DIGITAL CAMERA     DIGITAL CAMERA

We ontdekten deze eerste weken dat het een klas is die heel erg graag gezelschapsspelletjes speelt! We weten wat ons te doen gaat staan.
DIGITAL CAMERA

Oh ja, we hebben zoveel gedaan dat ik bijna zou vergeten te vertellen, dat ze ook erg veel en betrokken met de klei aan de slag zijn gegaan.
DIGITAL CAMERA

Door zo hard te werken kennen ze de klas ondertussen door en door. Hij waren super leuke eerste weken met stuk voor stuk (b)engeltjes van kleuters!

Lieve groetjes
Juf Stephanie

Advertisements

One thought on “Doei vakantie, hallo school!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: